Szerb húsgombócok csülökkel recept
A Szerb húsgombócok csülökkel hozzávalói:20 dkg kicsontozott sertéscsülök,
1 zsemle,
1 tojás,
2 evőkanál olaj,
1 vöröshagyma,
15 dkg rizs,
só,
1 evőkanál pirospaprika,
1-1 mokkáskanál piros- paprika- és paradicsompüré,
1 evőkanál reszelt sajt.
A Szerb húsgombócok csülökkel elkészítési módja:
A húst a vízben áztatott, kinyomkodott zsemlével együtt átdaráljuk, összegyúrjuk a nyers tojással és megsózzuk. Az olajon megpirítjuk a reszelt vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, felengedjük egy kevés vízzel, megsózzuk, paprika- és paradicsompürével ízesítjük. Felforraljuk, majd a húsmasszából vizes kézzel apró gombócokat formálunk és belerakjuk. Fedő alatt 10 percig pároljuk, majd beleszórjuk a jól megmosott rizst is, és annyi vízzel engedjük fel, hogy bőven ellepje. Ismét lefedjük, s nagyon kis lángon az egészet megpuhítjuk. Ha gazdagabban szeretjük, tálalás előtt meghinthetjük egy kevés reszelt sajttal is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. jún. 15. 06:43
A szerb húsgombócok csülökkel elkészítési módja és hozzávalói.