Csülökpörkölt bográcsban recept
180 perc
A Csülökpörkölt bográcsban hozzávalói:
2 kicsontozott sertéscsülök
1 kg krumpli
10 dkg zsír
4 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
4 dl vörösbor
3 cikk fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
só, bors, köménymag
A Csülökpörkölt bográcsban elkészítési módja:
A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A hagymát apritsuk fel. A bográcsot tegyük tűz fölé, kenjük ki alaposan zsírral, tegyük a húst az aljába, majd erre halmozzuk a hagymát. Addig süssük, kevergetve, míg a hús kifehéredik. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd tegyük rá a megmosott, felszeletelt paradicsomot valamint a paprikát, hozzá a bort, a fűszereket és addig főzzük, míg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában hozzáadjuk a közepes kockákra vágott burgonyát is, így ezzel együtt fejezi be a főzést.
Lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon.
Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 11. 13:06
A csülökpörkölt bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.