Vadas őzpecsenye recept


1 őz vesepecsenyéje
1 pohár vörösbor
3 kanál ribizlikocsonya vagy ribizlidzsem
só, bors
vaj vagy margarin a sütéshez
A Vadas őzpecsenye elkészítési módja:
A vadas pácléből kivett bélszínt jól letisztítjuk a hártyáitól, szárazra töröljük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Könnyedén kiklopfoljuk és vajban kisütjük. Amikor belül már nem pirosak, forró tálra szedjük és melegen tálaljuk. A sütéstől maradt vajba beleöntjük a bort és a ribizlidzsemet is besűrítjük. Külön csészében adjuk a húshoz.
Zsemlegombóccal vagy gombás metélttel tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 9. 11:18
A vadas őzpecsenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.