Baconos csirkemell recept
60 perc
A Baconos csirkemell hozzávalói:
4 db csirkemell
4 hosszú szelet bacon szalonna
1 db citrom
3 cikk fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
½ csokor mentalevél
1 fej saláta
só, őrölt bors, olaj
A Baconos csirkemell elkészítési módja:
Kiklopfoljuk a csirkemellet, természetesen nem túl vékonyra. Lereszeljük a citrom héját, a levét pedig kicsavarjuk, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselyemzöldet és a mentalevelet pedig vágjuk egészen apróra. Mindezt keverjük el és adjunk hozzá 3 evőkanál olajat, ízlés szerint sót és borsot. A csirkemelleket ezzel az alappáccal kenjük be, majd egy-két órán át hűtőben hagyjuk állni. A hússzeleteket tekerjük be a salátalevelekbe, és az egészet göngyöljük a baconszalonnába. Parázson, gyakori forgatás mellett, 10-15 perc alatt megsütjük.
Köretként szintén parázson burgonya-, cukkini- és padlizsánszeleteket sütünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. márc. 4. 12:01
A baconos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.