Almás párolt lilakáposzta recept
50 perc
Az Almás párolt lilakáposzta hozzávalói:
1 kg lilakáposzta
4-5 db újhagyma
10 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor
só
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 evőkanál vörösborecet vagy tárkonyecet
25 dkg alma
Az Almás párolt lilakáposzta elkészítési módja:
A káposztát megtisztítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát,miután megtisztítjuk,zsiradékon megfuttatjuk.A káposztát beleforgatjuk,megsózzuk,cukorral,a borssal és az ecettel ízesítjük.1 dl vizet öntünk alá,lefedjük és lassú tűzön 20 percig pároljuk. Az almát meghámozzuk ,magházát eltávolítjuk és kis kockára szeleteljük.A káposztába keverjük és még 10 percig együtt pároljuk.Ezután a fedőt levesszük a maradék zsiradékot rádobjuk,és fedő nélkül addig hagyjuk a tűzön,míg a leve elpárolog.Közben párszor megkeverjük.
Aki pikánsabban szereti rakhat bele vörösborban áztatott mazsolát /kb 5dkg/.A káposztával együtt rakja bele !
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: roxford, 2008. máj. 15. 12:51
Az almás párolt lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.