Vörösboros pontyfilé recept
A Vörösboros pontyfilé hozzávalói:80 dkg pontyfilé
5 dkg vaj/ margarin
20 dkg gomba
2 dl vörösbor
1 evőkanál Worcestershire mártás
A Vörösboros pontyfilé elkészítési módja:
A pontyfiléket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Beirdaljuk, és sóval bedörzsöljük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Tűzálló tálat kivajazunk, belefektetjük az előkészített pontyfiléket, mellé szórjuk a gombát, ráöntjük a vörösbor felét, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Alufóliával letakarjuk. Betesszük a sütőbe, és kb.30 perc alatt megpároljuk. Amikor a hal megpuhult, óvatosan kiszedjük. A gombával együtt előmelegített tálra tesszük. A megmaradt léhez hozzáöntjük a maradék bort, Worcestershire mártást, és jól beforraljuk, majd a mártással leöntjük a halat. Burgonyaropogóssal tálaljuk
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 6. 19:58
A vörösboros pontyfilé elkészítési módja és hozzávalói.