Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan recept

Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan recept

Elkészítési idő 120 perc

A Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
2 kicsontozott sertéscsülök
1 kg burgonya
10 dkg sertészsír
4 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
4 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika

bors
köménymag.


A Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A vöröshagymát felaprítjuk, apró kockára vágjuk. A bográcsot sertészsírral alaposan kikenjük és tűz fölé tesszük, A bogrács aljára rakjuk a húst, majd erre ráhalmozzuk a hagymát. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús kifehéredik. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd rárakjuk a megmosott, felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Hozzáadjuk a fűszereket, a bort és addig főzzük, amíg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában beletesszük a közepes kockákra vágott burgonyát és íg, y ezzel együtt befejezzük a főzést. .

Tanácsok: lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon. Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk


Kategória: Húsételek receptjei


A csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook