Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan recept
120 perc
A Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan hozzávalói:
2 kicsontozott sertéscsülök
1 kg burgonya
10 dkg sertészsír
4 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
4 dl vörösbor
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
só
bors
köménymag.
A Csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan elkészítési módja:
A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A vöröshagymát felaprítjuk, apró kockára vágjuk. A bográcsot sertészsírral alaposan kikenjük és tűz fölé tesszük, A bogrács aljára rakjuk a húst, majd erre ráhalmozzuk a hagymát. Addig sütjük kevergetve, amíg a hús kifehéredik. Ekkor felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd rárakjuk a megmosott, felszeletelt paradicsomot, és a paprikát. Hozzáadjuk a fűszereket, a bort és addig főzzük, amíg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában beletesszük a közepes kockákra vágott burgonyát és íg, y ezzel együtt befejezzük a főzést. .
Tanácsok: lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon. Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 25. 18:01
A csülökpörkölt bográcsban, egyszerűen és gyorsan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.