Részeges falusi csülök pácolva, sütve recept
120 perc
A Részeges falusi csülök pácolva, sütve hozzávalói:
2 db nyers sertéscsülök
2 fakanál disznózsír
só
őrölt fekete bors
morzsolt majoránna
2 dl száraz fehér bor
A pácoláshoz: mustár
fokhagyma zúzva (vagy fokhagymakrém)
csípős paprikakrém
A köret: 1 nagy vagy - 2 fej kisebb - vöröshagyma,60 dkg burgonya
1 fakanál sertészsír
só.
A Részeges falusi csülök pácolva, sütve elkészítési módja:
A csülköket kicsontozunk, a húst szeletekre vágjuk, és egy alaposan kizsírozott tepsiben egymás mellé elrendezve megsózzuk. Egy tálkában mustárt, fokhagymakrémet és csípős paprikakrémet összekeverünk, és ezzel megkenjük a húsdarabokat. Őrölt fekete borssal és majoránnával megszórjuk, a szeleteket átforgatjuk. A csülök másik oldalát is hasonlóképpen fűszerezzük.Az a jó, ha ezt a műveletet már előző este elvégezzük. Annyi száraz fehérbort öntünk a hús alá, hogy félig ellepje. Fóliával letakarva toljuk a sütőbe. Lassú tűzön, kb. 3 órát sütjük. Amikor megpuhult, a fóliát leszedjük, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát. Hagymás főtt burgonyával kínáljuk. Ehhez a héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Kevés zsírban megpirítunk két kisebb fej vöröshagymát, hozzákeverjük a burgonyát, összepirítjuk, és a megsült csülök pecsenyelevével kissé meglocsolva tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. ápr. 21. 07:49
A részeges falusi csülök pácolva, sütve elkészítési módja és hozzávalói.