Bajor csülök recept
A Bajor csülök hozzávalói:4 evőkanál olaj,
2 teáskanál köménymag,
5 cikk fokhagyma,
2 db 80 dkg-os sertéscsülök,
1 teáskanál őrölt fekete bors,
1 teáskanál morzsolt majoránna,
3 dl sör.
A Bajor csülök elkészítési módja:
A fokhagymát összezúzzuk, majd beleszórjuk a borsot, a majoránnát, a köménymagot, és meglocsoljuk az olajjal. Az egészet alaposan összekeverjük. A hús legvastagabb részén a csontig vágunk, majd a zsíros részén bevagdossuk. Az elkészített fűszeres páccal bekenjük, és a hűtőben néhány órán át, állni hagyjuk. Végül a húst grillen megsütjük, közben a maradék pácot rálocsolhatjuk. Kb. 10-15 perccel a sütés befejezése előtt, bekenjük a húst sörrel, így piros, ropogós lesz. Ekkor már tálalhatjuk is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 15. 21:31
A bajor csülök elkészítési módja és hozzávalói.