Starnbergi sajtleves recept
A Starnbergi sajtleves hozzávalói:2 vöröshagyma,
10 dkg póréhagyma,
3 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
1 l húsleves,
25 dkg reszelt sajt,
késhegynyi szerecsendió,
2 szelet kenyér,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
5 dkg vaj,
fehér bors,
só.
A Starnbergi sajtleves elkészítési módja:
A hagymákat megtisztítjuk, majd felkarikázzuk, és vajon megdinszteljük. Lisztet szórunk hozzá, megpirítjuk, majd hozzáöntjük a húslevest, és felforraljuk, így még kb. 20 percig főzzük. Ekkor a reszelt sajtot adjuk hozzá, szerecsendiót, borsot, sót szórunk bele. A kenyereket felkockázzuk, megpirítjuk, majd a petrezselyemmel megszórt leveshez kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 14. 21:31
A starnbergi sajtleves elkészítési módja és hozzávalói.