Tejszínes zöldborsóleves recept
A Tejszínes zöldborsóleves hozzávalói:75 dkg zöldborsó
1 szál póréhagyma
1 fej vöröshagyma
1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet)
2 dl tejszín
1 evőkanál liszt
4 dkg vaj
só
bors mentalevél
A Tejszínes zöldborsóleves elkészítési módja:
# A zöldborsót megtisztítjuk. Megforrósított vajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a felkarikázott pórét (a zöldjét is). Meghintjük liszttel, 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Hozzáadjuk a zöldborsót. Sóval, borssal, mentalevéllel ízesítjük. Fedő alatt megfőzzük. A mentát kidobjuk, a leves felét összeturmixoljuk. A pürét visszaöntjük a fazékba. Felöntjük a tejszínnel és összemelegítjük, de már nem forraljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. júl. 6. 18:32
A tejszínes zöldborsóleves elkészítési módja és hozzávalói.