Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Téli vitamin- és ízkavalkád saláta recept

Téli vitamin- és ízkavalkád saláta recept

A Téli vitamin- és ízkavalkád saláta hozzávalói:
télen vermeléssel tartósítható zöldségek - én a vöröskáposzta
karalábé
sárgarépa
póráhagyma és jégcsapretek keverékre esküszöm
2 pohár kefir vagy natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
frissen őrölt feketebors
ízlés szerint só
késhegynyi őrölt kömény
kevés morzsolt szárított kakukkfű


A Téli vitamin- és ízkavalkád saláta elkészítési módja:
A vöröskáposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem, a többi zöldségfélét tökgyaluval vagy durva reszelővel csíkozom fel. Az öntethez a két kefírt vagy natúr joghurtot összekeverem az olajjal, citromlével, borssal, őrölt köményel, passzírozott fokhagymával és sóval. A szárított kakukkfüvet a tenyeremben elmorzsolom, és az öntethez adom. Tálaláskor a zöldséghalomra egy-két kanál öntetet merek, ha kell, utánasózom.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A téli vitamin- és ízkavalkád saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook