Téli vitamin- és ízkavalkád saláta recept
A Téli vitamin- és ízkavalkád saláta hozzávalói:télen vermeléssel tartósítható zöldségek - én a vöröskáposzta
karalábé
sárgarépa
póráhagyma és jégcsapretek keverékre esküszöm
2 pohár kefir vagy natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
frissen őrölt feketebors
ízlés szerint só
késhegynyi őrölt kömény
kevés morzsolt szárított kakukkfű
A Téli vitamin- és ízkavalkád saláta elkészítési módja:
A vöröskáposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem, a többi zöldségfélét tökgyaluval vagy durva reszelővel csíkozom fel. Az öntethez a két kefírt vagy natúr joghurtot összekeverem az olajjal, citromlével, borssal, őrölt köményel, passzírozott fokhagymával és sóval. A szárított kakukkfüvet a tenyeremben elmorzsolom, és az öntethez adom. Tálaláskor a zöldséghalomra egy-két kanál öntetet merek, ha kell, utánasózom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. júl. 6. 18:30
A téli vitamin- és ízkavalkád saláta elkészítési módja és hozzávalói.