Datolyás gyümölcssaláta recept
A Datolyás gyümölcssaláta hozzávalói:1 mangó
2 narancs
1 piros húsú grépfrút
10 dkg datolya
5 dkg mandulaforgács
A Datolyás gyümölcssaláta elkészítési módja:
A mangót meghámozzuk, a húsát vékony szeletkékre üvágjuk. A narancsokat kettévágjuk, és a gyümölcshúst óvatosan kifejtjük a héjból úgy, hogy a héj egészben maradjon, a lecsepegő levet felfogjuk. A grépfrútot vastagon meghámozzuk, a gyümölcshúst kivágjuk a hártyák közül, a lecsepegő levet szintén felfogjuk. A datolyát kettévágjuk, kimagozzuk. A mandulát serpenyőben zsiradék nélkül hirtelen megpirítjuk. Tányérra borítjuk. A gyümölcsöket a narancs- és grépfrútlével összekeverjük, és alaposan behűtjük. Tálaláskor a gyümölcsöt a narancshéjakba halmozzuk, megszórjuk a mandulával, és tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. jún. 29. 13:22
A datolyás gyümölcssaláta elkészítési módja és hozzávalói.