Pikáns leves pulykamellből recept
A Pikáns leves pulykamellből hozzávalói:25-30 dkg pulykamell
1-2 evőkanál olaj
75 dkg krumpli
2-3 szál sárgarépa
40 dkg zöldbab konzerv (zöldhüvelyű)
1,5 dl tejföl
1 dl tejszín
1-2 evőkanál liszt (lehetőleg rétesliszt)
só
durvára őrölt bors
kis reszelt fokhagyma
reszelt citromhéj
szárított tárkony
A Pikáns leves pulykamellből elkészítési módja:
A húst apró kockákra felvágom, a krumplit, répát meghámozom, és szintén felkockázom. Az olajon a húst fehéredésig sütöm. Ezután megszórom a sóval, borssal, fokhagymával, majd felöntöm kb. 2 l vízzel. A tárkonyból is teszek hozzá egy keveset. Addig főzöm, amíg a hús nagyjából megpuhul. Ekkor hozzáadom a krumplit és a sárgarépát. Ha azok is megpuhultak, hozzákeverem a zöldbabot. A tejfölt, tejszínt és lisztet kikeverem alaposan. A meleg levesből egy keveset hozzáadok, alaposan eldolgozom, majd ezzel behabarom a levest. Egyet forralok még rajta, majd elzárom. Ekkor hozzáadom a reszelt citromhéjat és az összemorzsolt tárkony másik felét is. Kellemesen pikáns ízű levest fogunk így kapni.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2008. júl. 3. 19:34
A pikáns leves pulykamellből elkészítési módja és hozzávalói.