Mismás leves recept
40 perc
A Mismás leves hozzávalói:
40 dkg. burgonya
3-4 db.zöldoaoeika
2-3 szem érett paradicsom,
só.
1 evőkanál ételízesitő,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 szem burgonya.
2 evőkanál étolaj,
1 püpozott evőkanál fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt feketebors,
20 dkg. metélt tészta,
A Mismás leves elkészítési módja:
A forró zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, s közben hozzáadjuk a felkarikázott paprikát is. s Ha félig megpárolódott sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával megszórjuk, majd vizzel felengedjük. Belerakjuk a felkarikázott paradicsomot és a megtisztitott felszeletelt burgonyát is. Lassú tűzön főzzük, s véágol a metéltet is hozzáadjuk, Kélszre főzés előtt szükség szerint utánaízesítjük.
csipős paprika karikéákat is kínálhatunk hozzá tálaláskor. Bográcsban is megfőzhető, gyorsan elkészíthető étel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 3. 12:44
A mismás leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.