Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Mismás leves recept

Mismás leves recept

Elkészítési idő 40 perc

A Mismás leves hozzávalói:
40 dkg. burgonya
3-4 db.zöldoaoeika
2-3 szem érett paradicsom,
só.
1 evőkanál ételízesitő,
1 nagy fej vöröshagyma,
2-3 szem burgonya.
2 evőkanál étolaj,
1 püpozott evőkanál fűszerpaprika,
1 kiskanál őrölt feketebors,
20 dkg. metélt tészta,


A Mismás leves elkészítési módja:
A forró zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, s közben hozzáadjuk a felkarikázott paprikát is. s Ha félig megpárolódott sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikával megszórjuk, majd vizzel felengedjük. Belerakjuk a felkarikázott paradicsomot és a megtisztitott felszeletelt burgonyát is. Lassú tűzön főzzük, s véágol a metéltet is hozzáadjuk, Kélszre főzés előtt szükség szerint utánaízesítjük.

csipős paprika karikéákat is kínálhatunk hozzá tálaláskor. Bográcsban is megfőzhető, gyorsan elkészíthető étel.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A mismás leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook