Erdei gombaleves recept
50 perc
Az Erdei gombaleves hozzávalói:
30-40 dkg. füstölt hús,
1 csokor leveszöldség ( sárgarépa, petrezselyem, karalábé, zeller)
25-30 dkg. vegyes erdei gomba ( tinóru, vargánya, sárga rókagomba, csiperke)
5 dkg. rizs, só, őrölt feketebors,
só,
1 csokor zöldpetrezselyem
Az Erdei gombaleves elkészítési módja:
A leveszöldséget megtisztitjukj, feldaraboljuk és a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Ha készre főtt, as húst kiszedjük és külön tesszük. Néhány szép gombát megmosunk és enyhén sós vízben külön megfőzünk, majd kivesszük a léből és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük a leszűrt levesbe. Megvárjuk amíg felforr, ekkor hozzáadjuk a rizst is. Ha a rizs megfőtt visszatesszük a felkockázott húst, utánaízesitjük sóval ( vagy ételízesitővel) és tálaláskor megszórjuk apróra vbágott petrezselyemmel.
Esetenként aprószemű kézi tarhonya is főzhető bele
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 3. 09:37
Az erdei gombaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.