Töltött gomba sajttal recept
35 perc
A Töltött gomba sajttal hozzávalói:
12-15 db. nagyobb gombafej ( sampinyon, kucsmagomba, pereszke, szürke tolcsérgomba, stb.)
20 dkg. füstölt sonka,
15 dkg. lágy sajt
5 dkg. reszelt kemény sajt,
só
őrölt feketebors,
2 gerezd fokhagyma,
néhány szál kakukkfű ( vagy 1 mokkáskanál morzsolt),
3 szál újhagyma ( vagy 1 kisebb fej apróra vágva)
3 dkg. vaj
A Töltött gomba sajttal elkészítési módja:
A gombákat alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a szárait kitörjük. A kakukkfű leveleit leszedjük, apróra vágjuk. Az újhagyma fehér szárrészét feldaraboljuk, a zöld részt eltávolitjuk. A sonkát apró kockákra szeleteljük, a fokhagymát finomra vágjuk. Az egészet a felaprózott gombaszárakhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk és a lágy sajtot is hozzáadva alaposan összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd a gombakalapokbat a beletöltött masszával bele ültetjük. Tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és közepes hőfokú, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük
Tavasszal kucsma gombát, ősszel pereszkét, szürke tölcsérgombát is használhatunk az ételhez.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 2. 08:45
A töltött gomba sajttal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.