Apró olajos gombafejek recept
90 perc
Az Apró olajos gombafejek hozzávalói:
egy adaghoz: 50 dkg
megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.)
1 evőkanál sertészsír
só
2 dl
étolaj
Az Apró olajos gombafejek elkészítési módja:
Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evőkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük főni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az előre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje. Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gőzben az üvegeket kigőzöljük. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint.
Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. okt. 4. 12:37
Az apró olajos gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.