Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Apró olajos gombafejek recept

Apró olajos gombafejek recept

Elkészítési idő 90 perc

Az Apró olajos gombafejek hozzávalói:
egy adaghoz: 50 dkg
megtisztított apró gombafej szár nélkül (csiperke, lila tönkű pereszke, szürke tölcsérgomba, stb.)
1 evőkanál sertészsír

2 dl
étolaj


Az Apró olajos gombafejek elkészítési módja:
Gombafejeket alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edényben 2 evőkanál sertészsír, só és annyi víz hozzáadásával amennyi ellepi feltesszük főni. Ha két részletben csináljuk, akkor adagonként 25 percig, ha egyszerre akkor 35 percig pároljuk, majd az előre elkészített sterilizált csavaros üvegekbe töltjük. Fontos, hogy a lé ellepje. Ekkor minden üvegbe egy ujjnyi vastagon olajat töltünk. Azonnal lezárjuk és nedves gőzben az üvegeket kigőzöljük. Száraz, hűvös helyen tárolva sokáig eláll. Felhasználhatjuk levesnek, pörköltnek, tölteléknek tetszés szerint.

Általában a tömör, kemény húsú gombák erre a legalkalmasabbak.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


Az apró olajos gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook