Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Vajas gomba télire recept

Vajas gomba télire recept

Elkészítési idő 60 perc

A Vajas gomba télire hozzávalói:
1 kg. gomba ( csiperke, pereszke, vargánya, tinórú vagy piruló galóca)
25 - 30 dkg. vaj,



A Vajas gomba télire elkészítési módja:
A gombár megmossuk,tisztítjuk a kalapbőrt kehúzzuk, majd daraboljuk. Egyhén sós vízben 15 percig lassú tűzön főzzük, majd szűrőkanállal kiszedve azonnal üvegbe rakjuk. A felolvasztott vajjal felöntjük úgy, hogy az a gombákat teljesen ellepje.Azonnal lezárjuk és hűvös helyen tároljuk felhasználásig.

Kiválóan alkalmas főtt és sült húsok mellé elkészítendő köretehez.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A vajas gomba télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook