Vajas gomba télire recept
60 perc
A Vajas gomba télire hozzávalói:
1 kg. gomba ( csiperke, pereszke, vargánya, tinórú vagy piruló galóca)
25 - 30 dkg. vaj,
só
A Vajas gomba télire elkészítési módja:
A gombár megmossuk,tisztítjuk a kalapbőrt kehúzzuk, majd daraboljuk. Egyhén sós vízben 15 percig lassú tűzön főzzük, majd szűrőkanállal kiszedve azonnal üvegbe rakjuk. A felolvasztott vajjal felöntjük úgy, hogy az a gombákat teljesen ellepje.Azonnal lezárjuk és hűvös helyen tároljuk felhasználásig.
Kiválóan alkalmas főtt és sült húsok mellé elkészítendő köretehez.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 30. 12:43
A vajas gomba télire elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.