Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Gombás zakuszka recept

Gombás zakuszka recept

Elkészítési idő 120 perc

A Gombás zakuszka hozzávalói:
1 kg. erdei gomba
1 kg. vöröshagyma
1 kg. pradicsompaprika,
1 kg. zöldpaprika
1 liter étolaj,
1,5 liter paradicsomlé,
só,
őrölt fekete bors,
nátrium benzoát ( vagy szalicil)
2 evőkanál citromlé


A Gombás zakuszka elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott és szeletelt gombát sós, citromos vízben megfőzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megdinszteljük, üvegesre pároljuk. A mosott, tisztított paprikát ledaráljuk és lassú tűzön melegitve a levét elpárologtatjuk, majd az egészet a hagymához adjuk. Összekeverjük az egészet a gombával, a paradicsomlével, izlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt fekete borssal, majd 20 - 25 percig főzzük, állandóan kevergetve. Előmelegített üvegek aljára tartósítót szórunk, majd belerakjuk a masszát és a tetejét is tartósítóval látjuk el, és lapkával az üveget lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig. ,

A mennyiségek kívánság szerint csökkenthetők az arányok megtartásával.
Igen jól felhasználható ételek készítéséhez. Az anyag felbontva hűtőben tárolandó.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A gombás zakuszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook