Gombás zakuszka recept
120 perc
A Gombás zakuszka hozzávalói:
1 kg. erdei gomba
1 kg. vöröshagyma
1 kg. pradicsompaprika,
1 kg. zöldpaprika
1 liter étolaj,
1,5 liter paradicsomlé,
só,
őrölt fekete bors,
nátrium benzoát ( vagy szalicil)
2 evőkanál citromlé
A Gombás zakuszka elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott és szeletelt gombát sós, citromos vízben megfőzzük, majd leszűrve lecsepegtetjük. A vöröshagymát apróra vágjuk és olajban megdinszteljük, üvegesre pároljuk. A mosott, tisztított paprikát ledaráljuk és lassú tűzön melegitve a levét elpárologtatjuk, majd az egészet a hagymához adjuk. Összekeverjük az egészet a gombával, a paradicsomlével, izlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt fekete borssal, majd 20 - 25 percig főzzük, állandóan kevergetve. Előmelegített üvegek aljára tartósítót szórunk, majd belerakjuk a masszát és a tetejét is tartósítóval látjuk el, és lapkával az üveget lezárjuk. Száraz dunsztba tesszük a teljes kihűlésig. ,
A mennyiségek kívánság szerint csökkenthetők az arányok megtartásával.
Igen jól felhasználható ételek készítéséhez. Az anyag felbontva hűtőben tárolandó.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 27. 04:28
A gombás zakuszka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.