Szabolcsi töltött káposzta recept
A Szabolcsi töltött káposzta hozzávalói:60 dkg darált sertés lapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csésze rizs,
só, bors, ételízesítő ízlés szerint,
1 kis fej káposzta,
4-5 db. színes zöldpaprika,
5-6 szelet nyers füstölt hús,
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé.
A Szabolcsi töltött káposzta elkészítési módja:
A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. febr. 19. 10:23
A szabolcsi töltött káposzta elkészítési módja és hozzávalói.