Töltött zöldsaláta recept





1 fej nagy levelű saláta.
1 szál sárgarépa.
1 szem nagy paradicsom
10 dkg. krémsajt,
10 dkg. kékpenészes márványsajt,
1 közepes fej lilahagyma,
3 evőkanál olívaolaj,
só,
1 késhegynyi őrölt fehér bors
A Töltött zöldsaláta elkészítési módja:
A sárgarépát, lilahagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk a paradicsommal együtt.Sózzuk, borsozzuk és az egészet az előzetesen megmosott, leveleire szedett, kiterített salátaleveleire halmozzuk, majd mint a palacsintát feltekerjük. Éles késsel a széleiket levágjuk, formázzuk, majd tálra rendezve meglocsoljuk olívaolajjal. Hűtőbe téve 1 - 2 órán át pihentetjük
Még ízletesebb, ha tálalás előtt citromlevet is facsarunk rá.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. nov. 28. 07:54
A töltött zöldsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.