Vegyes savanyúság télre recept
60 perc
A Vegyes savanyúság télre hozzávalói:
3 - 3 kg
fejes káposzta
zöldpaprika
2-2 kg
uborka és vöröshagyma,1 kg
sárgarépa ( elmaradhat, ha nem szeretjük)
4-5 db
hegyes erős paprika
1,5 kg
kristálycukor
1 csomag Na benzoát
1 evőkanál borkénpor
20 dkg
tengeri só
1,3 liter 20%-os ételecet
A Vegyes savanyúság télre elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztítjuk és darabolásra előkészítjük.A fejes káposztát, az uborkát és a vöröshagymát egyenletesen vékonyan felszeleteljük.A zöldpaprikát és sárgarépát vastagabb szeletekre daraboljuk. Nagyobb edény aljára kevés sót szórunk, majd rétegezve belerakjuk a zöld féléket, közben sóval, kristálycukorral megszórjuk, ecettel meglocsoljuk. Legalább 24 órán keresztül többször átkeverjük, mindaddig, amíg levet ereszt. Csavaros üvegekbe rakjuk, lapkával lezárjuk és hűvös helyen tároljuk. Kiváló ízű, nagyon finom, ropogós téli savanyúság.
Van, aki zöld paradicsomot is ad hozzá, amit szintén vékonyra szeletelünk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2010. szept. 22. 12:38
A vegyes savanyúság télre elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.