Kelkáposzta leves recept
50 perc
A Kelkáposzta leves hozzávalói:
30 dkg Kelkáposzta
1 kis fej Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 dkg Sárgarépa
Petrezselyem zöld
10 dkg Zeller
Bazsalikom
5 dkg Zöldpaprika
só,delikát
ízlés szerint 1-2 pár virsli
A Kelkáposzta leves elkészítési módja:
A kelkáposztát összevágom, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakom, és annyi vizet öntök rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakom bele. Ízesítem sóval, delikáttal, és a fûszerekkel. 10 percig hirtelen forralom, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tûzön puhára fõzöm.A főzés legvégén beleteszem a karikára vágott virslit . Tálalás elõtt a hagymát eltávolítom belõle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva tálalom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. aug. 24. 09:13
A kelkáposzta leves elkészítési módja és hozzávalói.