Tyúkleves lábatlannal recept
A Tyúkleves lábatlannal hozzávalói:4 főre:/ a leveshez/
1 db. kisebb testű tyúk
só ízlés szerint, vöröshagyma, fokhagyma,
egész bors,sárgarépa,kelkáposzta,petrezse
lyem gyökér, zeller,karalábé.
a lábatlanhoz:
5 dkg zsemle
2 db. tojás
őrölt fekete bors
a tyúk mája /esetleg májkrém/
petrezselyemzöld
A Tyúkleves lábatlannal elkészítési módja:
a húslevest mindeki elkészítheti a szokott módon. A Lábatlan elkészítése: A szikkadt zsemléket hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A tyúk máját elkaparjuk, vagy turmixoljuk. A finomra vágott hagymát a tyúk zsírjában meg- pirítjuk. A kinyomkodott zsemléhez adjuk a pé- pesített májat, a pirított hagymát, és zsemlénként 1-1 tojást. Sóval, törött borssal és fimra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük , és alaposan összekeverjük. Folpakkba, vagy celofánba henger alakúra for mázzuk, és a levesbe téve 30-40 percig főzzük. A főtt tyúkot, az elkészült lábatlant, és a zöldségeket feldaraboljuk. Leveses tálba he- lyezzük, majd rámerjük a forró levest és jó szívvel kínáljuk.
Friss reszelt tormát is adhatunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: kalmanica, 2009. máj. 3. 16:53
A tyúkleves lábatlannal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.