Egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, Imre gusztusa szerint v1.0 recept
30 perc
Az Egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, Imre gusztusa szerint v1.0 hozzávalói:
(bevezetőként: mindig tartok a fagyon zöldborsót)
- 25-30 deka zöldborsó (persze nettósítva és csak honi termék)
- (ha van otthon, egy kis húsos csont vagy bőrös csirkenyak vagy aprólék)
- némi disznózsír
- másfél, két evőkanál liszt
- ízlés szerint só (vegeta)
- egy csokor zöldpetrezselyem
- másfél evőkanál cukor
- 1 liter víz
Az Egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, Imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja:
Ha van valami húsos csont vagy csirkeaprólék vagy akármi hasonlatos, akkor az egy liter vízzel, a sóval vagy vegetával főzök egy kis alaplevet. A disznózsíron megdinsztelem a borsót, levet enged, majd folyamatos kevergetés mellett addig párolom, amíg az összes vizet el nem felejti. Meghintem a liszttel, majd 1-2 percig tovább kevergetem (végül is ez lesz önmaga rántása). Felöntöm a húslével (vagy, ha az nincs vízzel), cukrozom, ha szükséges, még rásózok. Az egészet felforralom. Az utolsó pillanatban még rászórom az apróra vágott zöldpetrezselymet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: szimre, 2009. aug. 23. 11:19
Az egyszerű, gyors zöldborsóleves, ahogyan édesanyám csinálta, a kedves fia, imre gusztusa szerint v1.0 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.