Kukorica krémleves recept
A Kukorica krémleves hozzávalói:- 1,5 dl főzőtejszín
- 1 kk őrölt szerecsendió
- 1 kk kömény
- 1 kk fehérbors
- feketebors
- só
- 50 dkg konzerv kukorica
- 1 szál póréhagyma
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 liter húsleves alaplé
A Kukorica krémleves elkészítési módja:
A hagymát + fokhagymát olajon megdinszteljük, majd rátesszük a kukoricát és felöntjük a húslevessel. Lassan ráöntjük a főzőtejszínt, majd botmixer segítségével megfelelő "krémségűre" dolgozzuk, közben fűszerekkel ízesítjük. Kb.20 pecig főzzük.
Reszelt sajttal megszórható.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. aug. 22. 20:01
A kukorica krémleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.