Barnarizs leves recept

- 2 ek. olaj
- 2 ek. petrezselyem
- 10 dkg barnarizs
- 10 dkg sárgarépa
- 1 db póréhagyma
- 1 db uborka
- 1 db paradicsompaprika
- 2 db alma
- 1,5 l víz
A Barnarizs leves elkészítési módja:
Megfőzzük a barnarizst, a zöldségeket pedig feldaraboljuk (uborkát meghámozva!).Forró olajon megpirítjuk a sárgarépát és a hagymát, majd a többi zöldséget -végül az almát is. A már majdnem teljesen megfőtt rizshez adjuk a zöldégeket, így egyszerre puhulnak meg. Tetejére kevés petrezselymet szórunk.
Tehetünk bele köménymagot is.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. aug. 16. 10:24
A barnarizs leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.