Karalábés-burgonyás csirkemell recept
90 perc
A Karalábés-burgonyás csirkemell hozzávalói:
60 dkg burgonya
40 dkg karalábé
80 dkg csirkemell
2,5 dl főzőtejszín
15 dkg sajt
2 ek. vaj
2 ek. liszt
szerecsendió
só, fehérbors
A Karalábés-burgonyás csirkemell elkészítési módja:
A burgonyát, karalábét megpucoljuk, apró kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, a levéből félreteszünk 3 dl-t. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. A húst félretesszük és a visszamaradt zsíradékban a vajat felforrósítjuk, meghintjük a liszttel, majd ha kicsit megpirult hozzáöntjük a 3 dl zöldséglevet és a főzőtejszínt. Ezt a mártást ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Egy tűzálló tálat kivajazunk, alulra tesszük a krumpli-karalábé keverékét, rárakjuk a húst, majd meglocsoljuk a mártással. Tetejére sajtot reszelünk. 30 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: toncsimimi, 2008. máj. 20. 14:10
A karalábés-burgonyás csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.