Csőben-csirke recept
A Csőben-csirke hozzávalói:1 kg csirkemell filé
kb. 3-4 dl tej
4-5 gerezd fokhagyma
só
liszt
só
feketebors
pici olaj a sütéshez
4 dl tejföl
20-25 dkg reszelt trappista sajt
1 doboz(2 dl) fõzõtejszín
só
fehérbors
õrölt szerecsendió
pici liszt
1 tojássárgája
A Csőben-csirke elkészítési módja:
1-2 napra beáztatjuk a szeletekre vágott csirkemellet sós fokhagymás tejbe. Lecsöpögtetjük a húst, majd sós feketeborsos lisztbe forgatjuk és kevés forró olajon hirtelen(!) pirosra sütjük. Nem szabad lassan átsütni, mert száraz lesz! Ha kész a csirke, egy tûzálló tálba, vagy tepsibe 2 rétegben lerakjuk. Egy pici (1 ek) lisztet kikeverünk tejszínnel csomómentesre majd hozzáadjuk a tojássárgát és azzal is jól kikeverjük. Ehhez a masszához még hozzáadjuk a tejfölt, a sajtot és a fûszereket. Ezzel a szósszal nyakonöntjük a csirkét, majd fedõ nélkül kb. 200-220 fokon pirosra sütjük a tetejét. Mindenféle finom köret illik hozzá, különösen a vajas párolt zöldség.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: e6e06af85c, 2008. márc. 27. 14:22
A csőben-csirke elkészítési módja és hozzávalói.