Mátrai (vagy Kárpáti) borzaska recept
40 perc
A Mátrai (vagy Kárpáti) borzaska hozzávalói:
1/2 kg csirkemell, vagy sertéskaraj, vagy sertés szűzérme
3 közepes szem krumpli
8 gerezd fokhagyma
3 tojás
6-7 evőkanál liszt a masszához
olaj a sütéshez
tejföl
reszelt sajt
só
őröltbors
kevés vegeta
kis adag liszt a panírozáshoz
A Mátrai (vagy Kárpáti) borzaska elkészítési módja:
A krumplikat megpucolom, és apró lyukú sajtreszelőn lereszelem. Hozzáadom a reszelt fokhagymát, a tojásokat, a lisztet, ízesítem sóval, borssal, és a kevés vegetával, majd félreteszem kicsit pihenni, hogy kicsit összeérjen. A husit megtisztítom, szeletekre vágom, és nem túl vékonyra kiklopfolom. Kicsit megsózok minden szeletet, először lisztben, majd a krumplis masszában jó alaposan megforgatom. Majd serpenyőben olajon megsütöm. Nem hirtelen sütöm, hogy jól átsüljöm a husi. Ha szép aranybarna, papírtörlőn lecsöpögtetem, és mehet a tányérra. A husik tetejét a tányéron megkenem tejföllel, megszórom reszeltsajttal, és már fogyasztható is!
Ha túl hígnak találod a panír masszát, tegyél még bele lisztet! A közepesnél sűrűbbnek kell lennie a masszának.
Körete burgonyakrokett, vagy sültkrumpli.
Ha valaki szeretne, a tejfölbe is reszelhet fokhagymát egy keveset. Így még finomabb!
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. márc. 27. 16:29
A mátrai (vagy kárpáti) borzaska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.