Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) recept

Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) recept

Elkészítési idő 40 perc

A Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) hozzávalói:
1 kg krumpli
2 tojás
liszt

olaj
lekvár


A Krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) elkészítési módja:
A krumplit meghámozom, összedarabolom, mintha krumplipürének indulna, és sós vízben megfőzöm. Ha kész, leszűröm, és krumplinyomóval összetöröm. Mélyebb tálba teszem, hozzáadom a 2 tojást, és annyi liszttel dolgozom össze, hogy közepesen lágy tésztát kapjak. Nyujtódeszkára teszem, és kb. 1 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom a pogácsáimat, és forró olajban pirosra sütöm. Papírtörlőn lecsepegtetem, fogyasztásnál pedig savanykás lekvárral megkenem, akár 2 is összeragasztható a lekvárral, és így esszük.

Gyerekkorom egyik kedvenc étele volt ez. Anyu mindig olyankor csinálta másodikként, ha gombócleves volt az ebéd.
Felénk az iskolai menzán is sokszor volt, és garantáltan minden gyerek kedvencei közé tartozott!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A krumplis pogácsa (kicsit más, mint a kelt tésztás) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook