Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Palacsinta gombával és fehérboros mártással recept

Palacsinta gombával és fehérboros mártással recept

Elkészítési idő 40 perc

A Palacsinta gombával és fehérboros mártással hozzávalói:
250 g gomba
2 ek. fehérbor
2 ek. vaj
4 ek. tejföl
csipetnyi fehérbors
1 tk. fokhagymakrém
1 tk. olivaolaj
50 g liszt
5 ek. tej
csipetnyi őrölt szerecsendió
2 tojás
1 csokor rucola saláta
2 bazsalikom levél apróra vágva
vegeta


A Palacsinta gombával és fehérboros mártással elkészítési módja:
A lisztet a tejjel, a tojással és a vegetával simára keverjük, és 20-30 percig pihentetjük. Közben megmossuk és szárazra rázzuk a salátát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és 1 ek. forró vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a fokhagymakrémmel ízesítjük. A tejfölt elkeverjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk és felforrósítjuk. A palacsintatésztából 1 ek. vajon egymás után 4 palacsintát sütünk. A gombával, salátával és a mártással együtt tányérokra osztva tálaljuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A palacsinta gombával és fehérboros mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook