Palacsinta gombával és fehérboros mártással recept
40 perc
A Palacsinta gombával és fehérboros mártással hozzávalói:
250 g gomba
2 ek. fehérbor
2 ek. vaj
4 ek. tejföl
csipetnyi fehérbors
1 tk. fokhagymakrém
1 tk. olivaolaj
50 g liszt
5 ek. tej
csipetnyi őrölt szerecsendió
2 tojás
1 csokor rucola saláta
2 bazsalikom levél apróra vágva
vegeta
A Palacsinta gombával és fehérboros mártással elkészítési módja:
A lisztet a tejjel, a tojással és a vegetával simára keverjük, és 20-30 percig pihentetjük. Közben megmossuk és szárazra rázzuk a salátát. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk és 1 ek. forró vajon megpároljuk. A fűszerekkel, a fokhagymakrémmel ízesítjük. A tejfölt elkeverjük a fehérborral, sózzuk, borsozzuk és felforrósítjuk. A palacsintatésztából 1 ek. vajon egymás után 4 palacsintát sütünk. A gombával, salátával és a mártással együtt tányérokra osztva tálaljuk.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. márc. 21. 09:04
A palacsinta gombával és fehérboros mártással elkészítési módja és hozzávalói.