Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Avokádóval töltött kaliforniai paprika recept

Avokádóval töltött kaliforniai paprika recept

Elkészítési idő 30 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Az Avokádóval töltött kaliforniai paprika hozzávalói:
- 1 evőkanál olivaolaj
- 2 db szeletelt bacon szalonna
- 3-4 dkg darált hús (igény szerint)
- 2 db zöld paprika
- 1 db avokádó (vagy kész avokádó krém)
- 1-2 szál újhagyma
- csipetnyi fehérbors
- csipetnyi őrölt kömény
- 1/4 teáskanál pirospaprika
- ízlés szerint só
- 1 db tojás
- 1 evőkanál kukoricadara


Az Avokádóval töltött kaliforniai paprika elkészítési módja:
Nyisd fel az avokádót, kanalazd ki a belsejét egy tálba, s ízesítsd a felaprított újhagymával, csipetnyi fehér borssal és őrölt köménnyel, pirospaprikával, sóval. Ehhez még tegyük hozzá a tojást, olivaolajat és a kukoricadarát, s alaposan keverjük össze! Igény szerint belekeverhetünk még a masszába 2-4 dkg darált húst is (sertés/marha/pulyka/csirke). Mossuk meg a két zöldpaprikát, vágjuk le az alját-pucoljuk ki, hogy ne maradjon bennük mag. A kapott masszával tömjük meg a paprikákat, majd a végén spékeljük meg 1-1 baconszalonnával a tetejét! Helyezzük sütőlapra, s 175 fokos, előmelegített sütőben süssük készre. Ez kb. 30-40 perc.

Érdemes az utolsó 5 percre bekapcsolni a grillt (ha van), hogy a szalonna ropogósra süljön!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az avokádóval töltött kaliforniai paprika elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook