Rozmaringos serpenyős csirke recept
40 perc
A Rozmaringos serpenyős csirke hozzávalói:
2 darab kb 1,2 kg csirke
3 fej vöröshagyma
4 db sárgarépa
1 db közepes nagyságú zeller
3 gerezd fokhagyma
15 dkg húsos szalonna
2-3 pohár száraz fehérbor
8-10 evőkanál olívaolaj
3 kávés kanál szárított zsálya ( ha friss akkor kb 8-10 levél)
6 kávés kanál szárított rozmaring ( ha friss akkor egy csokor kb 10-15 száll)
60 dkg paradicsom
2 csomag petrezselyemzöld
só (ízlés szerint)
bors (ízlés szerint)
A Rozmaringos serpenyős csirke elkészítési módja:
A csirkéket megtisztítjuk, kibelezzük, megmossuk, leszárítjuk és feldaraboljuk. Az olajon sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zellert és sárgarépát. Beledobjuk és megüvegesítjük rajta a csíkokra vágott szalonnát, azután hozzátesszük a feldarabolt csirkét, és szép sárgára pírijuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáöntjük a bort, és élénk tűzön forraljuk. Ha elforrt, hozzátesszük az apróra vágott friss rozmaringot, a zsályát és a meghámozott, darabokra vágott paradicsomokat. Lassú tűzön kb. fél óráig pároljuk. Mikor kész után sózzuk, finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Amikor kész bő, de nem túl híg levének kell lennie. Frissen főzött puliszkát tálalunk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 22. 19:11
A rozmaringos serpenyős csirke elkészítési módja és hozzávalói.