Gombával töltött krumpli recept
50 perc
A Gombával töltött krumpli hozzávalói:
1 kg burgonya,
20 dkg friss gomba,
10 dkg vaj,
1 tojás,
1 zsemle,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 kis fej vöröshagyma,
törött bors
majoránna
só ízlés szerint
A Gombával töltött krumpli elkészítési módja:
Elkészítjük a gombás tölteléket: a gombát apróra vágjuk, egy kanálnyi vajban az apróra vágott vöröshagymával megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a vízben áztatott és kifacsart zsemlét, a nyers tojást, és jól összekeverjük. A nyers burgonyákat kettévágjuk. Belsejüket - kb. fél cm vastag falat meghagyva - kivájjuk, és a burgonyák aljából kicsit levágunk úgy, hogy megálljanak. A töltelékkel megtöltjük az előkészített burgonyákat. Zsemlemorzsában megforgatjuk, serpenyőbe tesszük, vajjal leöntjük, és átsütjük. (Friss gomba helyett szárított gombával is készíthetjük a tölteléket.)
Lehet a töltelékbe kapart májat, fokhagymát is tenni változatosságból. Gombafajták váltogatásával is új ízek érhetők el.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 19. 17:13
A gombával töltött krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.