Sajtszósz párolt zöldségekhez recept
20 perc
A Sajtszósz párolt zöldségekhez hozzávalói:
3 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
2 dl olaj
4 ek keményítő
só,fehérbors,szerecsendió
tej
kb 20 dkg reszelt sajt
zöldségek párolva(brokkoli,karalábé,sárgarépa...)
A Sajtszósz párolt zöldségekhez elkészítési módja:
Egy teflonos edényt átdörzsölünk egy gerezd fokhagymával.Beletesszük az olajat,citromlevet,és keverve lassan melegítjük,míg buborékos lesz.Beleöntjük a vízzel kikevert keményítőt,majd a reszelt sajtot.Fűszerezzük.Addig főzzük,míg masszává áll össze,szinte habzik.Ha túl sűrűnek érezzük,akkor kis tejjel lazíthatunk rajta. Próbáljuk az ízlésünkhöz igazítani a fűszereket. Ha kész a massza,egy vajas,morzsás tepsibe tesszük a párolt zöldségeket,és nyakon öntjük a szósszal,reszelt sajtot szórunk rá.Sütőben addig sütjük,míg a sajt mgpirul.Én imádom!!!!
Tészára is önthetjük.
Ismeretes egy olyan variáció is,mikor fehérborral és liszttel készül olaj és keményítő helyett.Nagyon jó sütés nélkül is,ha csak mártogatjuk a zöldséget vagy húst,mint egy fondübe.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: hettikem, 2008. okt. 18. 21:11
A sajtszósz párolt zöldségekhez elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.