Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Francia póréhagymaleves recept

Francia póréhagymaleves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Francia póréhagymaleves hozzávalói:
10 dkg teavaj
1 közepes póré
4 gerezd fokhagyma
2-3 dl tejszín
3 ek keményítő
2 leveskocka
bors
víz


A Francia póréhagymaleves elkészítési módja:
A vajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott pórét.Felöntjük 2 l meleg vízben feloldott leveskockával.Forrásig melegítjük,közben borsozzuk,és belenyomunk 2 gerezd fokhagymát.Hozzáadjuk a tejszínt,főzzük,majd a vízben feloldott keményítőt,1-2 percig főzzük,újabb 2 gerezd fokhagyma,és kész is.

A tálaláskor pirított kenyeret darabolunk a tányérba,majd reszelt sajttal megszórjuk.A mániás fokhagymaimádatom természetesen nem feltétlenül követendő.Ha nagyon extrázni szeretnénk levágjuk egy rozscipó tetejét,kivállyuk,majd beletöltjük a levest.Mindezt tányérra helyezve sütőben 2-3 perc alatt pirítjuk kicsit.Ha jó a cipó,akkor étkezés alatt fogyaszthatóra ázik,de megtartja a finom levesünket.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A francia póréhagymaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook