Zelleres-gombás melegszendvics recept
A Zelleres-gombás melegszendvics hozzávalói:- kb. 40 dkg gomba
- 1-2 dl tejszín
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- vaj
- 1 nagy fej zeller
- só
- fehérbors
- rozmaring
- kevés liszt vagy keményítő
- reszelt sajt
A Zelleres-gombás melegszendvics elkészítési módja:
Az apróra vágott zöldségeket a fűszerekkel vajon megpirítjuk, kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Tejszínnel felöntve behabarjuk. A kész szendvicskrémet a kenyérszeletekre kenjük, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben 10-15 percig grillezzük.
Ez az adag egy nagy tepsit megtölt kenyérszeletekkel (persze attól függ, ki mennyit tesz a kenyérre). És nagyon laktató.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: gyopár, 2006. nov. 4. 18:22
A zelleres-gombás melegszendvics elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.