Sajtos-tejszínes rántotthús recept
60 perc
A Sajtos-tejszínes rántotthús hozzávalói:
6 szelet karaj,
50 dkg trappista sajt,
30 dkg füstölt sajt,
2-3 dl tejszín,
olaj,
fűszerek
liszt és tojás a panírozáshoz.
A Sajtos-tejszínes rántotthús elkészítési módja:
A karajt elkezdem a megszokott lisztbe, tojásba(ebbe teszem a tetszőleges fűszereket) panírozni, de nem zsemlemorzsába hanem reszelt sajba forgatom, tepsibe olajat öntök és arra helyezem egymás mellé a húst amit a a sajtba paníroztam,majd ha megtelt a tepsi tejszínnel, ‒ főzőtejszín nem a legjobb, mert nagyon sűrű ‒ belocsolom, alufóliával betakarom és a sütőbe teszem sülni. Az illatáról érezni lehet mikor sült át, akkor az alufóliát leveszem róla és visszateszem, hogy szép barnásra süljön rajta a sajt. Petrezselymes burgonyával tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. okt. 16. 16:41
A sajtos-tejszínes rántotthús elkészítési módja és hozzávalói.