Füstölt sajtos-tejszínes csirkemell recept
A Füstölt sajtos-tejszínes csirkemell hozzávalói:8 szelet csirkemell
30 dkg trappista sajt
30 dkg füstölt sajt
2-3 dl tejszín
só
őrölt bors
olaj
liszt és tojás a panírozáshoz
A Füstölt sajtos-tejszínes csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk be, majd hagyjuk állni, hogy átjárja az íz. Reszeljük le és keverjük össze a két fajta sajtot ez alatt az idő alatt. Forgassuk a hússzeleteket lisztbe, tojásba és a legvégén a sajtba. Helyezzük egymás mellé egy tepsibe, amit előtt kevés olajjal kikentünk. Amikor a szeletek elfogytak öntsük rá a tejszínt és szórjuk a tetejére a megmaradt sajtot. Fedjük le alufóliával a tepsit, majd tegyük előmelegített sütőbe, és 160 fokon süssük meg. Ha a húsok megpuhultak, vegyük le az alufóliát és pirítsuk aranybarnára a sajtot.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2012. márc. 12. 13:53
A füstölt sajtos-tejszínes csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.