Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kakaós, csokis rakott palacsinta recept

Kakaós, csokis rakott palacsinta recept

A Kakaós, csokis rakott palacsinta hozzávalói:
12-14 db palacsintához:
40 dkg liszt
0,7 l tej
3 db tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
Csokoládékrémhez:
25 dkg mascarpone, vagy házi krémsajt
15 dkg keserű csokoládé (60-80%-os kakaótartalmú)
2 dl tejszín habbá verve
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál vaj
magozott meggy, vagy befőtt kicsikre darabolva
baracklekvár


A Kakaós, csokis rakott palacsinta elkészítési módja:
Elkeverjük a tojásokat a tejjel, sóval, cukorral és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet és a kakaót. Csomómentes palacsinta tésztát készítünk (ha túl sűrű, hígítsuk még egy kis tejjel vagy vízzel). Fél órát pihentetjük a masszát, ezalatt elkészítjük a csokoládékrémet. Vízgőz felett egy hőálló tálban felolvasztjuk a csokit és a vajat, majd az edényről levéve a tálat, hozzáadjuk a mascarponet,vagy házi krém- sajtot a porcukrot és a tejszínhabot. A krémet hűtőbe tesszük, amíg a palacsintákat kisütjük. Megvárjuk, amíg a palacsinták kihűlnek, majd "megépítjük" a tortát. Legalulra palacsintát teszünk, a tetejét vékonyan baracklekvárral megkenjük(ez akadályozza meg, hogy a krémet a palacsinta magába cupp.), majd rá a csokoládékrém. Erre elszórtan meggy kerül, majd újra palacsinta,lekvár, krém, meggy amíg minden el nem fogy (A krémmel számoljunk a palacsintatorta tetejére is). A tetejére szórjunk kakaóport, rá pár szem meggyet. Ha kibírjuk, fogyasztás előtt tegyük még hűtőbe legalább fél órára. Ha nem, vágjunk belőle egy szeletet és élvezzük a csoki által okozott boldogságot:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kakaós, csokis rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook