Kinder pingui recept
70 perc
A Kinder pingui hozzávalói:
Tésztához (2 laphoz):
6 tojás
6 ek cukor
6 ek melegvíz
6 ek liszt
2 ek keserű kakaópor
1 cs sütőpor
Tejszínes krémhez:
5 dl tejszín (Hulala)
1 cs étkezési zselatin
1 ek folyékony méz
A Kinder pingui elkészítési módja:
A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajat, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: macsek24, 2012. márc. 7. 20:44
A kinder pingui elkészítési módja és hozzávalói.