Meli-rizskoch recept

Elkészítési idő 60 perc

A Meli-rizskoch hozzávalói:
20 dkg rizs
7 dl tej
fél sütővaj
2 tojás
15 dkg cukor
gyümölcsök, mazsola ízlés szerint
1 csomag vaníliás cukor


A Meli-rizskoch elkészítési módja:
Megmosom a 20 dkg rizst, majd pici vajon megpirítom, és adok hozzá 1 dl vizet. Ha a vizet elfőtte, hozzáadom a 7 dl tejet és belekeverem a vaníliás cukrot. Alacsony hőfokra állitom, lefedem, és várom, hogy a tejet teljesen magába szívja. Közben azért ellenőrizem néha, nehogy lepiruljon:) Ha kész a rizs, kihűtöm. Közben a 2 tojást elválasztom (a fehérjét a sárgájától), a tojássárgáját a cukorral addig keverem, amig habos nem lesz, ez kb. 15 perc. Ezután a fél sütővajjal is jól kikeverem. Ehhez a masszához keverőlapáttal hozzákeverem a gyümölcsöket (reszelt alma, darált dió, barack-, meggykompót...)és a mazsolát. Utána hozzádolgozzuk a kihűlt rizst és a tojások felvert fehérjét (óvatosan). Az egészet kivajazott jénai tálba tesszük, a tetejét diszithetjük pl. dióval. Rátesszük a tál tetjét, és az előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

A (nem titkos) naplómba képet is teszek be róla:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meli-rizskoch elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook