Tejfölös csirke recept
A Tejfölös csirke hozzávalói:csirkehús(szeletek/darabolva a csirke, de más hús is jó)
1 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
izlés szerint só, bors
1 vöröshagyma
izlés szerint fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
4 dcl tejföl
3 ek. olaj
A Tejfölös csirke elkészítési módja:
A csirkehúsokat megsózom és egy jénai(tűzálló) tál aljába szépen egymás mellé lefektetem. Egy kis tálban összekeverem a lisztet, paprikát, sót, borsot és a húsra szórom. Ezután ráteszem a karikákra vágott vöröshagymát és a reszelt sajtot. Végül a tejfölt összekeverem az olajjal és a fokhagymát belezúzom. A tejfölös masszát is a húsra öntöm, majd a fedőt is rátéve 180 fokon kb másfél órát sütöm. A végén még egy 10 percre fedő nélkül is visszatoltam a sütőbe.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 55e31545d5, 2008. aug. 5. 14:15
A tejfölös csirke elkészítési módja és hozzávalói.