Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Egyszerű kevert meggyes-csokis recept

Egyszerű kevert meggyes-csokis recept

Az Egyszerű kevert meggyes-csokis hozzávalói:
50 dkg liszt

5 dl tejföl

4 tojás

25 dkg porcukor

3 csomag vaníliás cukor

2 dl olaj

1 csomag sütőpor

1 citrom leve, héja

1 kg magozott meggy vagy befőtt

10 dkg étcsokoládé apróra tördelve


Az Egyszerű kevert meggyes-csokis elkészítési módja:
A tojás sárgáját a cukorral jó habosra keverjük, azután a sütőporral elkevert lisztet a tejföllel felváltva belekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, citromlevet és héját, valamint az olajat. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, beleforgatjuk gyengén a tésztába. Legvégén pedig a meggyet és csokit keverjük a tésztába. Az egész masszát (jó sűrűnek kell lennie) kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és kb. 1 óra alatt készre sütjük 180 fokos sütőben. (Nagyon kiadós és mutatós, de célszerű kihűlt állapotban felvágni, hogy a csoki vissza tudjon keményedni.)

Nagyon finom, gyorsan kész van és sokáig friss maradt(volna), ha a család nem pusztítja el:)
Az első egyedül sütött sütim és nagyon jól sikerült!(Az adatlapomba teszek egy képet róla)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az egyszerű kevert meggyes-csokis elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook