Csokis-szilvás kocka recept
A Csokis-szilvás kocka hozzávalói:60 dkg magozott szilva
10 dkg étcsokoládé
1/2 csomag (6 g) sütőpor
30 dkg finomliszt
3 tojás
só
6 dkg kristálycukor
14 dkg lágy vaj
14 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 vegyszermentes citrom reszelt héja
2 dl tej
fahéjas porcukor a szóráshoz
A Csokis-szilvás kocka elkészítési módja:
A szilvákat megmossuk, szárazra törölgetjük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 25x35 cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csokoládét apróbb darabokra vágjuk, és a sütőporral elkevert liszthez keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, a citromhéjjal és tojássárgákkal. Hozzákeverjük a tejet, majd a csokoládés lisztet. Utolján óvatosan, több részletben a tojásfehérjehabot forgatjuk bele. A masszát a tepsibe simítjuk, tetejét sűrűn kirakjuk a magházukkal felfelé fordított szilvaszemekkel, és a sütő középső rácsán kb. 1 órán át sütjük. Tűpróba! Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliát teszünk a tetejére. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint szeleteljük. Tálra téve tetejüket meghintjük fahéjas porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 14. 17:40
A csokis-szilvás kocka elkészítési módja és hozzávalói.