Sörben és mézben sült csirkemell recept
A Sörben és mézben sült csirkemell hozzávalói:60 dkg csirkemellfilé
1 kis fej vöröshagyma
2, 5 dl világos sör
0, 3 dl szójaszósz
1 evőkanálnyi egész magos dijoni mustár
2 evőkanálnyi méz
1 csokor friss petrezselyem
só, bors
olívaolaj
A Sörben és mézben sült csirkemell elkészítési módja:
Egy alkalmas serpenyőben hevíts fel egy kis olajat, nagyjából annyit, hogy a teljes felületére jusson belőle. A csirkemelleket sózd és borsozd be, majd pirítsd mindkét oldalukat öt-hat percig, amíg szépen megpirulnak, ezután vedd ki őket a serpenyőből, de tartsd valahol melegen. A maradék olajban pirítsd üvegesre a hagymát. A sört, a mézet, a mustárt és a szójaszószt egy kis tálban keverd habosra, majd keverd a hagymához, és főzd vele nagyjából három percig, amíg kicsit összeáll. Ha ez megtörtént, forgasd meg benne a husit, pirítsd egy kicsit, majd ha kész, szórd meg mindegyiket petrezselyemmel. és már tálalhatod is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. okt. 13. 17:39
A sörben és mézben sült csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.