Diós csirke cukkiniágyon recept
60 perc
A Diós csirke cukkiniágyon hozzávalói:
2 kisebb cukkini (kb. 50 dkg)
nagy maréknyi dió (kb. 25 g)
1 nagy gerezd fokhagyma
2 ek margarin / vaj
1/2 grillcsirke (vagy ugyanekkora mennyiségű bármilyen (akár maradék) sült csirkehús)
10 dkg natúr krémsajt
5 dkg reszelt parmezán
3-4 ek tejföl / tejszín
só
bors
A Diós csirke cukkiniágyon elkészítési módja:
1.A cukkiniket megmossuk, végüket levágjuk, s nagylyukú reszelőn lereszeljük őket. 2.A diót durvára törjük, a fokhagymát kislyukú reszelőn lereszeljük. 3.Egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, s elsőként a diót és a fokhagymát pirítjuk rajta kis lángon, 1 percig. 4.Ezután hozzáadjuk a cukkinit, sózzuk, és lefedve, közepes lángon, időnként megkeverve, 15 percig pároljuk. 5.A krémsajtot elkeverjük a parmezánnal és a tejszínnel. 6.A grillcsirkét (vagy bármilyen maradék szárnyast) falatnyi darabokra szedjük. Ha frissen készítjük a húst, kb. 30 dkg csirkét vágjunk kis darabokra, sózzuk, borsozzuk, és 1 ek. margarinon süssünk át, végül, pedig ezt is szedjük darabokra. (Ez esetben persze hosszabb lesz az elkészítési idő.) 7.Simítsuk tűzálló tálba a párolt cukkinit, szórjuk rá a húsdarabokat, végül borítsuk be a sajtos krémmel. 8.Forró sütőben, 10-15 perc alatt süssük át
Én hasáb- vagy steakburgonyát adok mellé köretnek.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ancsa 37, 2013. okt. 10. 09:59
A diós csirke cukkiniágyon elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.