Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve recept

Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve recept

Elkészítési idő 120 perc

A Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve hozzávalói:
TÉSZTÁHOZ:

1 dl langyos tej
1,5 dl kefír
1 dl olaj
2 egész tojás
70 dkg liszt
1 tk.cukor
1 ek.só
2 tasak instant élesztő

2 tojás sárgája a megkenéshez
Egész kömény, szezámmag ízlés szerint

SAJTKRÉMHEZ:

15 dkg puha vaj
1 tömlő, Camping natúr ömlesztett sajt
1 tömlő, Camping füstölt ömlesztett sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt Karaván sajt
1 tk. só


A Sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve elkészítési módja:
A tészta szobahőmérsékletű hozzávalóit és a langyos tejet a leírt sorrendbe beleteszem a kenyérsütőgépbe, és a program szerint hagyom hogy megdagassza, megkelessze. Természetesen hagyományos módon, kenyérsütő nélkül is elkészíthető a tészta, de így sokkal kényelmesebb :) Amíg kel a tészta elkészítem a tölteléket: Egy tálba összeraktam a vajat és az ömlesztett sajtokat, a reszelt sajtok háromnegyedét, a sót és simára kevertem. A többi reszelt sajtot félretettem a kiflik tetejére. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítottam, henger alakúra sodortam és négy egyenlő darabra vágtam. Egy tálcára tiszta ruhával letakarva félretettem három darabot, a negyedikkel kezdtem úgy, hogy kettőbe vettem, gombóc alakúra formáztam és egyenként köralakúra nyújtottam. Az egyiket megkentem a krém negyedével vastagon majd ráborítottam a másik lapot, kicsit rányomkodtam és nyolc tortacikkelyre vágtam derelyeszaggatóval, a széles végénél kezdve feltekertem kiflialakúra és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem. Ezáltal olyan töltöttszerű lesz, de amikor megsül nem látható benne a töltelék, de a tészta valami isteni ettől a krémtől, kívül ropogós, belül puha krémes ízű. A füstöltsajt íz is kellemesen kiérződött. A többi darabbal is végig csináltam a fentieket, amikor minden kifli tepsin volt, hagyni kell pihenni kb.15 percig még, addig begyújtottam a sütőt melegedni. A tojássárgáját pici sóval felvertem egy tálkában és lekentem a kiflik tetejét, mindegyikre szórtam egy kupac reszelt sajtot (aki szereti, néhányra szórhat egész köményt, szezámmagot is) és tepsinként kb. 20 perc alatt sült pirosra 180 C-on.

Ez a sajtkrém kenyérre kenve is megállja a helyét paprikával, paradicsommal, retekkel, újhagymával isteni finom lehet reggelire, vacsorára.
Szóval jó kis kence.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtkrémes sörkifli kenyérsütőben kelesztve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook